Om oss

LIMAS historia

LIMAS är ett familjeägt företag som startades i Åhus 1980 av Bo Jönsson. Bo hade i många år arbetat på andra företag i branschen när han bestämde sig för att starta LIMAS. Ordet LIMAS är en hopdragning av ordet Livsmedelsmaskiner.

De första åren sköttes arbetet hemifrån familjens villa tillsammans med hustrun Lena och en anställd konstruktör. 1984 införskaffades fastigheten på Fyrvaktaregatan i Åhus och företaget växte med fler medarbetare. Efter avslutade ingenjörsstudier började även sonen Pär-Ola att arbeta som konstruktör i företaget.

Bo och Lena gick i pension 2016 och Pär-Ola driver sedan dess företaget vidare.

Fastigheten har byggts om och till under årens lopp, senast byggdes en montagehall till under 2015. Fastigheten rymmer idag kontor, verkstad för montage, reservdelslager och ett limrum för beläggning av bland annat skalvalsar.

Om oss

Vi utvecklar och konstruerar utrustning för förädling av potatis och andra rotfrukter. Fokus ligger på den viktiga skalprocessen och det finns flera alternativa skalmaskiner beroende av kundens kapacitetsbehov och vilken produkt som ska skalas.

Vi levererar både enstaka maskiner men också kompletta anläggningar. Kunderna återfinns i stora delar av världen men främst i Tyskland, Storbritannien, de nordiska länderna, Baltikum och Ryssland.

Vi lägger stor vikt vid att hålla ingångna utfästelser och avtal. Servicenivån är hög och vi tar ansvar från projektstadiet till dess att utrustningen är i drift. Våra kunder ska alltid känna sig trygga med utrustning från LIMAS.

LIMAS har sedan många år högsta kreditvärdighet – AAA.